Komentara: 17
Pregleda: 3074

Održana prva prolećna akcija čišćenja šume, u aprilu sledi druga

27.03.2024. u 13:28h
Izvor: Subotica.com
U prvoj velikoj akciji čišćenja šume, koja je održana u subotu, 23. marta, oko 100 dobrovoljaca podeljenih u dve grupe prikupilo je preko 300 džakova smeća na dve lokacije u šumi. Akcije će biti nastavljene i u narednim mesecima, a plan je da do leta čitava šuma bude očišćena.
Održana prva prolećna akcija čišćenja šume, u aprilu sledi druga

Ovu akciju zajedno su organizovala udruženja "Ekoslavija" i "Poželi želju", inicijativa "Zaštitimo šume Subotice" i Planinarsko društvo "Panonci", a podržali su je i brojni pojednici i građani Subotice. 

 - Želeli smo da preduzmemo konkretne mere, akciju - da odemo i očistimo šumu. Nama nije cilj da bilo koga okrivimo, naš cilj je čista šuma. Nama iz udruženja, ali i drugim građanima, ova šuma je važna, u njoj provodimo dosta vremena, kako u šetnji tako i u drugim brojnim aktivnostima, kako kao pojedinci, tako i sa porodicama. Zato je bitno da nam prostor u kome provodimo vreme, bude čist i lep - ističe Boris Telečki iz Udruženja "Ekoslavija". 

Održana prva prolećna akcija čišćenja šume, u aprilu sledi druga

Održana prva prolećna akcija čišćenja šume, u aprilu sledi druga

Nakon prve akcije, koja je obuhvatila dve lokacije na ulazu u šumu, u toku su pripreme za drugu, koja će biti usmerena na čišćenje ostataka migrantskih kampova. 

 - Biće potrebno još akcija i potrudićemo se da ih bude što više, kako bismo do leta izmestili smeće koje je rasuto po šumi. Plan je da u narednoj akciji ciljano čistimo preostale migrantske kampove, odnosno prostor oko "Eko kampa" do granice, zatim deo šume iza Makove sedmice, kao i Jasenovačku šumu, deo šume iznad Tresetišta, gde je bilo najveće stecište i što će nam biti najveći izazov - objašnjava Telečki.

Održana prva prolećna akcija čišćenja šume, u aprilu sledi drugaOdržana prva prolećna akcija čišćenja šume, u aprilu sledi drugaU protekloj akciji, prikupljeno je preko 300 džakova smeća, ali je količina smeća koja je preostala u šumi mnogo veća.

 - Prikupljeno je preko 300 džakova smeća, što je otprilike nekoliko tona smeća. JKP "Čistoća i zelenilo" obezbedilo je kontejner, tako će biti i za naredne akcije. Bile su obaveštena i druga javna preduzeća koja su zadužena za šumu - "Vojvodina šume" i "Palić-Ludaš", kao i policija, čiji su predstavnici tokom prošle godine angažovani na ovom prostoru. U šumi je puno smeća. Činjenica je da je nakon migrantske krize i migranata koji su boravili u šumi ostalo dosta smeća, ali nažalost, nisu samo oni krivi. Videli smo tamo prave malo deponije, gde se tačno vidi da su građani ciljano tu izbacivali - kaže Telečki. 

Održana prva prolećna akcija čišćenja šume, u aprilu sledi druga

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 46 minuta
Komentara: 17
Pregleda: 3074
Povezane teme

akcija čišćenja subotice

udruženje poželi želju

boris telečki

ekoslavija

čišćenje šume

zaštitimo šume Subotice

Panonci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.